Kylling Satay

Du trenger til to porsjoner:

2 kyllingfileter
1 ss malt koriander
1 fed hvitløk, finhakket
1 ss sukker
1 ts salt
peanøttolje
trespyd, 2-3 pr person

Slik gjør du:
Start med å legge kyllingen i marinaden noen timer på forhånd, eller over natta.

Marinade: 
Bland koriander, hvitløk, sukker, salt og litt peanøttolje i en skål. Del kyllingen i biter og bland den inn. Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet.

Sataysaus:
1,5 ss peanøttolje
1/2 chili, finhakket
4 sjalottløk, finhakket
2 dl kokosmelk
1,5 ss sukker
litt salt
1,5 ss peanøttsmør
50 g peanøtter, hakket

Varm oljen i en gryte og fres chili, sjalottløk, koriander og sitrongress i oljen til løken blir myk. Ha i kokosmelk, sukker. salt og peanøttsmør. La sausen putre i ti minutter til den tykner. Ha sausen i en bolle og ha de hakkede peanøttene over.

Dette blir kjempe godt. Mine barn var desverre ikke så veldig begistret. Men vi voksene storkoste oss;)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sisiline

sisiline

31, Drammen

Bor i Hurum med mine 4 gutter, en på 33 år, en på snart 6 år, en på 4 år og en på 19 mnd.

Kategorier

Arkiv

hits