Pommes Frits

 Jeg har lagd hjemmelagd pommes frits;) Dette er veldig godt altså...

 

Velg riktig olje
Velg olje som tåler høye temperaturer. Dette er f. eks. jordnøtt/peanøtt-olje og solsikke-olje.

Velg riktig utstyr
De som er glad i å fritere kjøper seg ofte en egen frityr-koker, det har ikke jeg gjort til tross for at min kjærlighet for kjøkkenutstyr er sterk. Det har rett og slett den enkle grunn at jeg ikke friterer så ofte og at jeg liker å full kontroll på friteringen. Jeg innbiller meg at jeg hadde blitt slapp og ukonsentrert hvis jeg hadde en egen maskin til å fritere i med temperaturregulering. Når man friterer er det bare godt å være litt på tå hev ? det er ikke ofte man håndterer ting som er selvantennelig ved høy temperatur på kjøkkenet.

Jeg bruker derfor en god, tykkbunnet kjele med godt og tett lokk. Skulle uhellet være ute er det nemlig ikke vanskeligere enn å ta lokk på brannen ? så slukker brannen umiddelbart. Hva du enn gjør: ikke prøv å slukk en eventuell frityr-brann med vann ? da eksploderer det rett i fanget ditt.

poteter

fritering

DSC_5335

Et lite triks
Et lite triks er å friterere i to omganger: Først koker du potetene møre på 150 grader i 8-10 minutt, så tar du dem opp av gryta og lar dem dryppe av på et stykke papir. Dette kan du gjøre tidlig på dagen hvis du skal ha gjester, og lar dem stå i romtemperatur dekket med plast til rett før du skal servere. Pommes Frites smaker best når de er rykende varme, så du kan fritere dem for andre gang rett før servering. Da varmer du oljen opp til mellom 180-200 grader  og friterer til dem blir gyldenbrune, det tar ikke mer enn 2-3 minutter.

Bruk 1-2 store poteter per person, avhengig av hvor sultne dere er. Kutt dem i like store biter som på bildet, og tørk dem ved å legge dem på en kjøkkenhåndkle.

Varm opp oljen til 150 grader og ta potetene oppi. Ikke stek altfor store mengder av gangen, da synker temperaturen for mye og du kommer til å stå hele kvelden over gryta. Ikke dump alle sammen opp i gryta samtidig heller, da kan du fort stå med hele genseren full av olje

 

taadaa

La de ligge til de får ca denne fargen;) 8 min tok det hos meg;) Så er de ferdige;) Guttene fikk ketup  og majones til, jeg syns taziki er utrolig godt ;)

2 kommentarer

Kinemor

03.mar.2011 kl.19:38

ser meget godt ut :) takk for tipset:)

sisiline

03.mar.2011 kl.20:48

Kinemor: Bare hyggelig;)

Skriv en ny kommentar

sisiline

sisiline

31, Drammen

Bor i Hurum med min kjære mann, også er jeg så heldig at jeg er mamma til 3 flotte gutter på 5, 3 år og 1 år.

Kategorier

Arkiv

hits